Emotioneel lichaamswerk

Zoals je elders op deze website kunt lezen, kan emotioneel lichaamswerk een onderdeel vormen van P.I.-therapie, maar het kan ook op zichzelf staand toegepast worden. Het is dan geen psychotherapie meer. Het is heel praktisch en ervaringsgericht: je doet lichaamsoefeningen, zowel statische als dynamische, in combinatie met bepaalde ademtechnieken.

Het doel van Emotioneel lichaamswerk is je bewust worden van chronische spierspanningen welke het gevolg zijn van emotionele blokkades. Vervolgens wordt je bewust om welke emoties het gaat en waardoor de blokkades ontstaan zijn. Dan leer je hoe en wanneer je deze emoties kunt uiten én beheersen. Je wordt baas over je emoties. (Dit is uiteindelijk hetzelfde als wat tegenwoordig Emotionele Intelligentie genoemd wordt).

Mocht dit proces niet naar wens verlopen dan kun je op zoek gaan de oorzaken hiervan. Neem je hierbij professionele ondersteuning dan noemen we het (lichaamsgerichte) psychotherapie. Mocht je dit zoeken op eigen houtje doen dan noemen we het zelfhulp of zelftherapie.

Ik besta, dus ik denk.
Ik besta, dus ik voel.
Ik besta, dus geef ik zin aan mijn leven.

 

Visie

Ieder mens streeft naar hetzelfde: gelukkig worden. Het antwoord is ook voor iedereen hetzelfde: gelukkig wordt je nooit. Je bent gelukkig of niet. Je kunt gelukkig zijn maar het nooit worden. Wanneer je bezig bent met gelukkig te worden bevindt je je in een moeizaam proces. Soms ervaar je gelukkige momenten of perioden in je leven en dan zijn ze weer weg. Dan ga je weer op zoek naar deze momenten en als je ze vindt zijn ze weldra weer weg. Deze zoektocht eindigt nooit. De zoektocht verwordt tot doel op zichzelf. Als dat voor jou zo is dan is dat niet goed of fout. Het is zo. Mocht je ervoor willen kiezen om uit dit zoekproces te willen stappen en geluk te ervaren in het hier en nu dan wil ik je daar graag bij helpen. Want in het Nu ligt het antwoord: je bent al gelukkig en als je er voor kiest kan je dat nu ervaren.

Veel mensen verwachten dan een uitzinnige staat van vreugde te bereiken. Dat is niet zo. De piekervaringen van geluk die je hebt meegemaakt zijn vergankelijk. Wanneer je geluk ervaart in het Nu loop je niet de godganse dag te juichen en te zingen. Het is veeleer ingetogen. Je ziet hoe mooi en rechtvaardig de wereld is. Je ziet hoe mooi jouw medemens is. Je accepteert jouw goede en slechte kanten van jouw persoonlijkheid. Je neemt verantwoordelijkheid voor jouw aandeel op deze planeet. Het is veeleer een gevoel van tevredenheid, van vrede voelen in jezelf, van te vree zijn.

Alles waar ‘te’ voor staat is niet goed behalve voor ‘vree’.

030-2300451 | info [at] centrumtevree.nl | Bemuurde Weerd OZ 18 | Utrecht
Webdesign by Pluzu.nl - Powered by Wordpress