Postural Integration (P.I.)

Postural Integration is een lichaamsgerichte psychotherapie en is gebaseerd op de zelfde uitgangspunten zoals elders op deze website beschreven (onder: lichaamsgerichte psychotherapie). Daarnaast kenmerkt P.I. zich door:

1. De plaats van de therapeut in het therapieproces.
Normaal gesproken neemt een psychotherapeut een ‘professionele’ afstand in naar de cliënt toe. Bij P.I. is het echter de bedoeling dat de therapeut zich ‘laat zien’. De relatie die ontstaat tussen cliënt en therapeut speelt een belangrijke rol. Duidelijk wordt hoe cliënt relaties aangaat en tijdens het therapieproces kan hiermee geëxperimenteerd worden, waarbij de therapeut als een soort sparringpartner fungeert. Het betreft echter altijd een therapeutische relatie. Dit vereist van de cliënt een bereidheid om zich open te stellen, zich te laten zien en van de therapeut een groot zelfinzicht om tegenoverdracht te voorkomen of juist in te kunnen zetten. Een professionele therapeut zal dan ook nooit een relatie met de cliënt buiten de therapie beginnen.

2.Bindweefselmassage.
Deze diepe vorm van massage masseert niet alleen de spieren maar ook het oppervlakkige en dieper gelegen bindweefsel. Het is juist dit dieper gelegen bindweefsel dat in de loop van de jaren is gaan verstrakken en verkleven. Het dient zich vaak aan als hardnekkige spierspanning. Door het verkleefde bindweefsel kunnen de spieren niet vrijelijk bewegen waardoor bepaalde emoties niet geuit of zelfs beleefd kunnen worden. Immers, voor het uiten en beleven van welke emotie dan ook, zijn spieren nodig. Denk aan huilen of lachen: beweging van de pectoralis major -de grote borstspier- is noodzakelijk. Door het losmaken van dit bindweefsel kunnen deze emoties weer vrijelijk gaan stromen.De toegepaste bindweefselmassage is ontwikkeld door Ida Rolf en wordt Rolfing genoemd.

Postural Integration is een eclectische therapie wat wil zeggen dat er meerdere technieken gebruikt worden. Pim Vree maakt gebruik van o.a. Gestalt, NLP, Bio Energetica (emotioneel lichaamswerk), Mindfullness, RET, Cliëntgerichte gesprekstherapie, Psychodrama, NLP, The Work (Byron Katy) en Cranio Sacraal en werkt bovendien, indien wenselijk, met hypnotherapie.

030-2300451 | info [at] centrumtevree.nl | Bemuurde Weerd OZ 18 | Utrecht
Webdesign by Pluzu.nl - Powered by Wordpress