afbeelding logo Centrum Te Vree

Pim Vree

Pim Vree, geboren in 1960, rommelde maar wat aan met zijn leven. Zijn geest (en lichaam) raakten steeds meer uit balans totdat hij besloot in te grijpen en lichaamsgerichte psychotherapie ging volgen, wat hij overigens in het begin erg eng vond. Maar toen de balans steeds meer terugkeerde en hij steeds bewuster en gelukkiger in het leven ging staan was hij zo onder de indruk dat hij besloot dit prachtige vak zelf – na een zesjarige opleiding – te gaan uitoefenen. In 1997 opende hij de deuren van zijn praktijk: Centrum te Vree, praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie.

In de afgelopen twintig jaar ontwikkelde hij zich sterk door het volgen van aanverwante opleidingen en cursussen, door les te geven bij coachingsopleidingen, door een eigen massagevorm te ontwikkelen (Vreeling Deep Tissue) en het meest door het begeleiden van vele en vele cliënten.
De laatste jaren heeft hij zich ook op het spirituele vlak grondig ontwikkeld. Zingevingsvragen kunnen niet meer los gezien worden van psychische en psychosomatische vragen.

Gebaseerd op de karakterstructuurleer van Wilhelm Reich en Alexander Lowen oefent hij zijn werk uit aangevuld met technieken uit de reguliere cognitieve therapieën. Maar anders dan de meeste therapeuten, regulier of alternatief, onderzoekt Pim ook welke psychosociale en culturele aspecten deel uitmaken van de individuele problematiek. Omdat hij inziet dat de grote invloed van bijvoorbeeld het calvinisme met betrekking tot psychische stress of de grote invloed van de pornografische benadering van onze maatschappij met betrekking tot seksualiteit ons ernstig uit balans kan brengen ongeacht welke karakter(structuur) iemand heeft.

Hieronder volgt een overzicht van de therapeutische methoden waar Pim mee werkt. Samen met jou bespreekt en bekijkt hij welke voor jou het meest geschikt zijn.

¤ ademwerk
¤ bio energetica
¤ Vreeling deep tissue massage (zonder tussenstof)
¤ BodyReading
¤ Psychopathologie (van Wilhelm Reich)
¤ De leer van het Holisme
¤ zachte massage
¤ Cranio Sacraal
¤ The Work (van Byron Katy)

¤ Gestalt (volgens de leer van Fritz Perls)
¤ Psychodrama (familieopstellingen)
¤ natuur-coaching
¤ ontspanningsoefeningen (Differentiële methode en Autogene Training)
¤ geleide fantasie, visualisaties (lichte trance inducties)
¤ hypnotherapie
¤ haptische technieken en HolisticPulsing
¤ Tantra en Sexual Release
¤ literatuuronderzoek

foto van Pim Vree